Stomavereniging lanceert Meldpunt Stomazorg

Heb je iets meegemaakt met betrekking tot je stomahulpmiddelen en/of de behandeling, waar je ontevreden over bent, vragen over hebt of juist een positieve ervaring wilt delen? Dat kun je vanaf nu doorgeven via het Meldpunt Stomazorg van de Stomavereniging.

Kom in actie

Blijf niet zitten met klachten of beperkingen door uw stomahulpmiddelen. Als u aanvullende hulpmiddelen nodig heeft voor de verzorging van uw stoma, kunt u met een goede voorbereiding zelf de regie nemen in het zorgtraject. Ga in gesprek met zorgprofessionals en overleg over de mogelijkheden om de hinder van uw hulpmiddelen zoveel mogelijk te beperken. U heeft recht op een oplossing die past bij úw situatie.

Protocol functioneringsgericht voorschrijven

Stomavereniging lanceerde het Meldpunt Stomazorg naar aanleiding van het nieuwe Protocol Stomazorg. In dit protocol is het functioneringsgericht voorschrijven leidend. Dat betekent dat jij als stomadrager krijgt wat je nodig hebt om zo te kunnen leven als jij wilt. Daarom moet goed gekeken worden naar wie jij bent en hoe je je dagen inricht.
Het nieuwe protocol – en dus wat de stomaverpleegkundige voorschrijft – is leidend voor wat de leverancier levert en wat de verzekeraar vergoedt. Gaat hierin toch iets mis, dan hoort de Stomavereniging dit graag. Krijg je bijvoorbeeld niet de plak die jou is voorgeschreven of wordt het stomazakje dat is voorgeschreven, toch niet vergoed? Meld het dan!

Meld jouw ervaring

De Stomavereniging is er om iedereen te ondersteunen: elkaar de helpende hand te reiken. Want van jouw ervaring kan een ander weer leren. Door het delen van al die ervaringen helpen we elkaar sterker te worden. Dus loop je ergens tegenaan? Of wil je juist een compliment uitdelen? Meld het dan.
Let op! Het Meldpunt Stomazorg is geen plek om klachten of problemen direct op te lossen. Bel of mail in het geval van problemen of klachten je stomaverpleegkundige, leverancier of arts.

Wilt u meedoen aan ons onderzoek? Wij hebben slechts één vraag voor u.

Zo helpt u om informatie over hulpmiddelen te verbeteren.